Sjoerd Jacobs Register Makelaar-Taxateur o.z.

Marktstraat 25 a
6067 BT Linne
Tel: 0475-436881
mail@sjoerdjacobs.nl
Hertestraat 24, 6067 ER Linne Vraagprijs € 255.000,- k.k.
Hertestraat 24 in Linne 6067 ER

Omschrijving

Unieke kans!

Een volledig te renoveren monumentaal herenhuis uit 1927, gelegen in het centrum van Linne op een perceel van maar liefst 2.215m2.

Dit herenhuis is momenteel niet bewoonbaar en koper dient rekening te houden met hoge renovatiekosten.
Desalniettemin is met de juiste mentaliteit en inzet van deze woning iets moois te maken.

Alleen een bezichtiging geeft u een juiste indruk en mogelijkheden van dit object.
Ik laat het u graag zien!


OMSCHRIJVING LINNE (Gemeente Maasgouw)
Linne maakt onderdeel uit van de gemeente Maasgouw (Linne, Maasbracht, Heel, Panheel, Thorn, Stevensweert en Ohé en Laak)

Linne heeft een rijk verenigingsleven en het voorzieningen peil is groot.
Zo beschikt Linne over winkels, supermarkt, restaurant, bank, postagentschap, bibliotheek, huisarts, tandarts, een diversiteit aan sportvoorzieningen en een brede maatschappelijke voorziening.
Deze brede maatschappelijke voorziening is gesitueerd in het centrum van Linne en omvat een basisschool, bibliotheek, en kindcentrum Holderdebolder met een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en voor- en naschoolse opvang.

De directe omgeving is zeer geschikt om heerlijke wandelingen te maken langs de oevers van de Maas en door het nabijgelegen natuurgebied “De Linnerweerd”.
Bovendien is Roermond met zijn complete voorzieningenpakket binnen enkele autominuten bereikbaar.

Tevens ligt Linne zeer gunstig t.o.v. autosnelwegen (A73 en A2), steden zoals Heerlen, Sittard, Maastricht, Eindhoven en Venlo zijn op circa 30 autominuten te bereiken.


GLOBALE INDELING

Souterrain:
Provisiekelder met opstelling CV-installatie (niet meer functionerend)

Begane grond:
Overdekte entree naar ruime ontvangsthal met meterkast, klassieke tegelvloer en fraaie bordestrap naar de eerste verdieping.
Aan de voorzijde van de woning gelegen studeer-/slaapkamer.
Sfeervolle woonkamer en suitte met schuifdeuren en twee schouwen.
Toiletruimte met eenvoudig toilet.
Gesloten keuken voorzien van klassieke tegelvloer en eenvoudig aanrechtblok.
Bijkeuken met tuindeur.
Berging met tuindeur.

1e Verdieping:
Overloop met drie slaapkamers en garderobekamer.

2e verdieping:
Via vaste trap naar zeer ruime zolderverdieping, in te delen in meerdere slaapkamers.


ALGEMENE INFORMATIE

Bouwjaar
Deze woning is gebouwd omstreeks 1927.

Bouwaard
De woning is traditioneel gebouwd. De begane grondvloer is van hout en beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout.
Het zadeldak voorzien van een houten spant en gedekt met dakpannen (deels beton en deels keramisch). De woning is geheel voorzien van houten deuren en raamkozijnen.

Isolatievoorzieningen
De woning is niet geïsoleerd.

Voorzieningen
De woning is aangesloten op water- en elektra voorzieningen , alsmede aansluiting op het gemeentelijk riool.
De meterkast is voorzien van 5 groepen met aardlekschakelaar.

Centrale verwarming
Er is een CV-installatie aanwezig (Nefit HR) met bijbehorende radiatoren, doch deze is niet meer in gebruik.

Staat van onderhoud
De woning dient volledig gerenoveerd te worden.

Bestemming:
De huidige bestemming is "enkelbestemming wonen", bestemd voor wonen met daarbij behorende tuinen en erven.

Monument:
Het object heeft de status "gemeentelijk monument" met als reden "traditionele bouwstijl".

Verontreiniging:
Het is niet bekend of het object verontreinigd is, danwel of er een olietank of andere (septic) tanks aanwezig zijn.

INFORMATIE KOOPAKTE

In de koopakte zullen een aantal extra clausules worden opgenomen waaronder:

Asbestclausule:
Aangezien het bouwjaar van de woning voor 1993 ligt (asbestverbod) is koper ermee bekend dat in het verkochte mogelijk asbesthoudende stoffen aanwezig kunnen zijn.
Bij eventuele verwijdering van asbesthoudende materialen dienen op grond van milieuwetgeving speciale maatregelen te worden genomen en verwijdering van asbest dient te worden medegedeeld aan de gemeente. Koper verklaart hiermede bekend te zijn en vrijwaart verkoper van alle aansprakelijkheid die uit de aanwezigheid in en/of de verwijdering van asbest uit het verkochte kan voortvloeien.

Niet zelfbewoningsclausule:
Koper is ermee bekend dat verkoper het verkochte nooit zelf feitelijk heeft gebruikt en dat verkoper derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen respectievelijk gebreken aan het verkochte waarvan verkoper op de hoogte zou kunnen zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. In verband hiermee zijn partijen, in afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW, overeengekomen dat dergelijke eigenschappen respectievelijk gebreken voor rekening en risico van koper komen en dat hier bij de vaststelling van de koopsom rekening mee is gehouden. Koper vrijwaart verkoper voor alle eventuele aanspraken van derden.

Ouderdomsclausule:
Het is koper bekend dat de onroerende zaak meer dan (92) jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen. In afwijking van artikel 6.3. van deze koopakte en artikel 7:17 lid 1 en 2 BW komt het geheel of ten dele ontbreken van één of meer eigenschappen van de onroerende zaak voor normaal en bijzonder gebruik en het eventueel anderszins niet-beantwoorden van de zaak aan de overeenkomst voor rekening en risico van koper.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 255.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Eenvoudig Bouwjaar 1927 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In woonwijk Indeling Woonoppervlakte 193 m² Perceeloppervlakte 2215 m² Overige inpandige ruimte 14 m² Inhoud 700 m³ Aantal kamers 12 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een kelder en een zolder Energie Isolatie Geen isolatie Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Verwaarloosd Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument en kluswoning Onderhoud binnen Slecht Toelichting onderhoud binnen volledige renovatie vereist Onderhoud buiten Slecht Toelichting onderhoud buiten volledige renovatie vereist Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Linne Sectie E Perceelnummer 1228 Oppervlakte 2215 m² Eigendomssituatie Volle eigendom